Ahvenanmaan pohjoinen saaristotie

Visit Åland/Rebecka Eriksson

Koe ja näe saaristoreitti helposti tilausajobussilla liikkuen ja asiantuntevien oppaiden tarinoiden siivittämänä. Pääset tutustumaan historiallisesti merkittäviin kohteisiin sekä nauttimaan maisemista ja hyvästä ruuasta.

Tutustu Ahvenanmaan helmiin tällä kattavalla saaristokierroksella

Pohjolan Matkan ammattilaisilla – niin kuljettajilla kuin ryhmämyynnin asiantuntijoillakin – on paljon ideoita ja niin sanottua hiljaista tietoa kohteista ja reittivalinnoista. Pohjolan Matkan ryhmämatkat voidaan toteuttaa joko lentomatkana tai bussimatkana – riippuen ryhmästä ja matkakohteesta. Tässä ehdotuksemme tämän ryhmämatkan sisällöstä.

Tämä matka toteutetaan Pohjolan Matkan tilausajobussilla, ja sen suosituskesto on 4 pv. Matkan tarkempi ohjelma, käyntikohteet, majoitukset ja ruokailut suunnitellaan ryhmän toiveiden mukaisesti.

Matkamme alkaa Ahvenanmaan suurimmasta kunnasta Brändöstä, joka levittäytyy saarineen laajalle merialueelle. Brändössä on jokaista asukasta kohden kaksi saarta, yhteensä pieniä ja keskisuuria saaria on 1200. Asukkailla on purjehtiminen verissä ja he elävät vuorovaikutuksessa meren kanssa. Ensimmäisen päivän nautit raikkaasta meri-ilmasta ja ehdit käydä vaikka soutelemassa.

Seuraavana päivänä matkaamme lautalla Hummelvikiin jossa opas on perillä ryhmää vastassa ja johdattaa meidät opastetulle kierrokselle Bomarsundin alueelle Oolannin sodan raunioille. Vuonna 1853 alkanut Krimin sota laajeni vuonna 1854 Itämerelle Oolannin sodaksi. Tuolloin Bomarsundin linnoitus oli vasta puolivalmis. Linnoitus kesti taistelua vain neljä päivää ennen kuin joutui antautumaan ja noin 2000 sotavankia kuljetettiin Ranskaan ja Englantiin.

Kierroksen aikana vieraillaan myös Kastelholman linnan alueella. 1300-luvun lopulla rakennetussa linnassa on asunut mm. Kustaa Vaasa sekä Suomen herttua Juhana III. Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseossa nähdään ahvenanmaalaisia rakennuksia ja perinteitä 1800-luvun toiselta puoliskolta, kuullaan noitavainoistakin. Matka jatkuu näistä kohteista Eckeröön, jossa tutustutaan Käringsundin kalastajakylässä metsästys- ja kalastusmuseoon. Majoitumme Ahvenanmaan pääkaupungissa Maarianhaminassa.

Opastettu kierros Hammarlandiin, jossa tutustutaan Anna-Lisa Anderssonin kauniiseenpuutarhaan sekä Ateljee Blåa Fiskeniin. Iltapäivä ja ilta aikaa tutustua Maarianhaminaan, tehdä ostoksia ja viihtyä kaupungin tunnelmassa.

Tutustutaan vielä oppaan johdolla Maarianhaminaan ympäristöineen sekä vieraillaan Ahvenanmaan kulttuurihistoriallisessa museossa, joka kattaa 7 500 vuotta Ahvenanmaan historiaa. Suosittu museo, jossa riittää näkemistä! Tämän matkan jälkeen voit todella kertoa tuntevasi Ahvenanmaan.

Vastuullisesti ryhmämatkalle!

Meillä Pohjolan Matkassa kaikkea tekemistämme ohjaavat arvomme, eli vastuullisuus, ammattitaitoisuus, positiivisuus ja kotimainen perheyrittäjyys. Vastuullisuuteen olemme erityisesti panostaneet, ja tämä on huomioitu myös laajemmin. Tutustu tarkemmin täältä.

Kun matkakuume kutittelee, kannattaa pakata laukku ja nousta bussiin, laivaan tai lentokoneeseen. Pohjolan Matkan rautaiset ammattilaiset ja pitkä kokemuksemme varmistavat onnistuneen matkan niin isolle kuin pienellekin porukalle. Anna meidän huolehtia matkajärjestelyistä puolestanne.