Siisti bussi ja osaava kuljettaja tekevät vaikutuksen

Helsingin työväen opiston opistolaisyhdistys ja heidän yhteyshenkilönsä Sirkka Koponen ovat käyttäneet Pohjolan Matkan tilausajopalveluita jo useamman vuoden ajan – ensimmäinen retki tehtiin vuonna 2019.

Opistolaisyhdistys tekee paljon retkiä. “Teemme retken noin kerran kuukaudessa. Pääasiassa teemme erilaisia kohde-, kulttuuri-, teatteri- ja puutarhateemaisia matkoja. Pyrimme tekemään myös yhden “sokkomatkan” vuodessa. Viimeksi kävimme Paimion parantolassa, joka on upea Alvar Aallon kohde”, Koponen kertoo. Hän myös jatkaa, että heidän toiveitaan on kuunneltu ja toteutettu. “Saimme viime pyöräretkellä 14 pyörää ja ajajaa kuljetettua retken aloituspisteeseen ja päätöspisteestä pois.”


Koponen kertoo yhteistyön kuljettajan kanssa sujuvan hyvin. “Matkoillamme on aina ollut taitava kuljettaja – ja kuljettaja on mielestäni osa matkan tunnelmaa. Mukava, osallistuva kuljettaja kyllä huomataan. Hän on aidosti kiinnostunut minne mennään ja lähtee mukaankin opastetulle kierrokselle, jollei ole ennen ollut ko. kohteessa. Hän myös tauoilla juttelee matkalaisten kanssa. Hymyilevä, ystävällinen kuljettaja on aina plussaa, mutta maskin takaa se ei nyt välttämättä näy.” Helsingin työväen opisto on tehnyt matkoja säännöllisesti myös korona-aikaan.


Koposen ryhmä on ollut tyytyväinen Pohjolan Matkan toimintaan ja kuljettajiin. “Käytin menneen 15 vuoden aikana useampia bussiyhtiöitä, eteen tuli usein joku epäkohta. Esimerkiksi bussi oli epäsiisti tai kuljettaja oli tuuraaja, joka ei ollut sinut bussin kanssa. Turvavyöt eivät toimineet tai bussi ei ollut sitä mitä olin tilannut. Nyt ei ole tarvinnut huolehtia tällaisista asioista. Matkalaiset ovat kiittäneet siistiä bussia ja ihastuivatpa he kerran komeaan kuljettajaankin. Bussi on aina ollut ajoissa, ja kuljettaja on saanut ennakkoon ajojärjestelijältä ohjeet mikä on päivän sisältö”, hän iloitsee. Kehittämisehdotuksena hän mainitsee, että vaikka tarjoukset tulevat kiitettävän nopeasti, niin laskut voisivat tulla myös nopeammin. Onneksi tämä puute on helppo korjata.