Onnistunutta yhteistyötä jo vuodesta 2011 lähtien

Eläkeliiton Rovaniemen yhdistystä ja Lapin Marttoja matkavastaavana luotsaava Mirja Stålnacke on tehnyt yhteistyötä Pohjolan Matkan kanssa jo vuodesta 2011 lähtien. “Tilausajoja ja pidempiä matkoja teemme vuositasolla 8 – 10, eli melkein joka kuukausi ollaan jossakin päin seikkailtu”, Stålnacke iloitsee ja jatkaa: “Tilausajot ovat olleet lähinnä yhden päivän matkoja, muutama kahden päivän matkakin mahtuu joukkoon. Pidemmät matkat ovat olleet jopa 8 vrk.” Molemmat yhdistykset, joissa Mirja toimii matkanjohtajana, tekevät myös matkapaketteja. “Suosittuja sokkomatkoja on tehty monena vuotena kolmella bussilla. Korona on rajoittanut viime ja tätä vuotta, joten pääsimme liikkeelle vain yhdellä bussilla. Yhden ja kahden päivän matkat suunnittelen itse alusta loppuun”, toteaa Stålnacke. Bussitarjoukset yhdistyksissä kilpailutetaan. “Täytyy sanoa, että Kajaanin ajojärjestelijä Pekka Heikkinen lähettää nopeasti vastauksen tarjouspyyntöön” hän toteaa tyytyväisenä.

Lapin Martoissa ja Eläkeliiton Rovaniemen yhdistyksessä ollaan tietoisia matkapakettilaista ja siitä, kuka saa järjestää matkoja. Mirja kertookin, että pidemmät yli kahden vuorokauden matkat on aina otettu matkatoimistolta ihan matkapakettilain ohjeiden mukaan. Matkoja on tehty kotimaassa ja rajojen ulkopuolellakin – mm. Norjaan useita matkoja, Saarenmaalle ja Rakvereen. “Vuoden 2020 pidemmät matkasuunnitelmat jouduttiin perumaan koronapandemian vuoksi, mutta ne varmaan toteutetaan jossain vaiheessa”, Stålnacke uskoo ja katsoo positiivisesti tulevaisuuteen. Hän myös kertoo, että korona-aikana matkoille otettiin vain rajallinen määrä matkustajia, ja hän mietti istumajärjestyksetkin etukäteen tarkasti bussiin.

Yhteistyön hän kertoo sujuneen hyvin Pohjolan Matkan kanssa; toki asioista aina keskustellaan yhdessä. Pohjolan Matkan kuljettajista hänellä on vain hyvää sanottavaa. “Pohjolan Matkan kuljettajat ovat asiallisia ja luotettavia kuljettajia. Matkustajien ja miksei minunkin silmää hivelee asiallinen pukeutuminen matkan aikana. Äsken tehdyllä Lofoottien matkalla kuljettaja sai paljon kehuja pukeutumisestaan ja hyväntuulisesta käytöksestään.  Arvostan todella että Pohjolan Matka “satsaa” kunnon virka-asuihin, kyllä pukutakki ja suorat housut pitää olla”, Stålnacke sanoo.

Mirja Stålnacke sanoo, että hän voi suositella Pohjolan Matkan palveluita – niin tilausajoissa kuin matkapalveluissakin – myös muille yhdistyksille ja järjestöille – kaikenlaisille ryhmille. Terveisenä pohjolanmatkalaisille hän haluaa lähettää seuraavan toiveen: “Kehoitan Pohjolan Matkaa kuuntelemaan ja kyselemään aktiivisesti kuljettajien mielipiteitä matkojen suunnitteluissa. He ovat ammattilaisia ja voivat kertoa paljon lisätietoa matkakohteista jne. Ja kun on ammattinsa osaava kuljettaja matkalla, niin miten helppoa onkaan matkanjohtajan tehtävä!”