Upeiden muistojen ryhmämatkoja lähelle ja kauas

Sirkka Kuronen ja Vantaan Jazzyhdistys ry ovat ryhmämatkailun konkareita – he ovat matkanneet Pohjolan Matkan mukana jo toistakymmentä vuotta. Matkoja tehdään neljästä viiteen vuodessa, ja ne ovat eripituisia riippuen sisällöstä ja kohteesta.

Päivän tai parin reissuja ryhmä on tehnyt esimerkiksi Tampereelle, Kotkaan, Kouvolaan, Jyväskylään, Turkuun sekä Savonlinnan oopperajuhlille. Matkojen teemana on usein kulttuuri. ”Olemme nähneet ja kokeneet aivan upeita musikaaleja, elämäkertoja, draamaa, kirkko – ja muita konsertteja sekä taidenäyttelyitä.”, Sirkka kertoo ja jatkaa: ”Pohjolan Matkasta osaavat asiantuntijat ovat usein ehdotelleet mielenkiintoisia käyntikohteita matkoillemme, mutta toki olemme saaneet ehdottaa myös omia vaihtoehtoja.” Bussin lisäksi ryhmä on tehnyt matkaa laivoilla ja junillakin. Pitemmät matkat ovat kestoltaan noin viikon. ”Kaiholla olemme erityisesti muistaneet Ahvenanmaalle ja Turun saaristoon tekemäämme pitempää matkaa”, Sirkka kertoo.

Yhdeksi erityisesti mieleenjääneeksi matkaksi Sirkka mainitsee Sibeliuksen sävelin – Edelfeltin jalanjäljissä Porvoossa -matkan syksyltä -22.  ”Tällä matkalla kuljimme taiteilija Edelfeltin jalanjäljissä Holmin talosta Albert Edelfeltin museon kautta Haikon kartanoon, jossa nautimme kuohuvaa ja saimme upean konsertti elämyksen. Meille soittivat laajasti maailmalla musisoineet, sadoille tuhansille soittaneet taiteilijat sellisti Jussi Makkonen ja pianisti Nazig Azezian – kuulimme Sibeliusta, Oskar Merikantoa ja Heino Kaskea. Kerrassaan upea matka, joka ei unohdu”, Sirkka ihastelee.

Vantaan Jazzyhdistyksellä on yleensä ollut oma ns. luottokuljettaja mukana matkallaan, ja tämä on hienoa, sillä tuttu kuljettaja tuntee ryhmän, sen tavat ja tottumukset. Kuljettajilla on monesti myös tietoa kertynyt runsaasti eri kohteista, ja näin he omalta osaltaan antavat matkalle lisäarvoa. ”Yleistäen voisin sanoa Pohjolan Matkan kuljettajista, että he ovat taitavia, kohteliaita, avuliaita ja ystävällisiä”, Sirkka toteaa.

Pohjolan Matkan vastuullisuustyö sisältöineen on Sirkalle ja ryhmälle tuttua ”Tärkein merkki vastuullisesta työstä ovat alati tyytyväiset asiakkaat, negatiivista palautetta ei ole tullut kertaakaan, se on todella hyvin”, Sirkka kertoo ja jatkaa: ”Kotimainen perheyrittäjyys on mielestämme myös erittäin hyvä juttu.”

Muille ryhmämatkoja suunnitteleville Sirkalla on terveisiä: ”Voimme todellakin suositella yhteistyökumppaniamme Pohjolan Matkaa ja koko henkilökunnan palvelualttiutta kaikille! Myös yhtenäinen ja hyvä siisti kalusto sekä virkapukuiset kuljettajat antavat hyvän kuvan ulospäin sekä koko yhtiöstä että myös Pohjolan Matkan omistajasta, joka välittää henkilökunnastaan.”