Teatterimatka Joensuuhun – My Fair Lady 2 pv

Miska Korpelainen/Sari Kaija

Pohjois-Karjalan pääkaupunki toivottaa sinut tervetulleeksi nauttimaan kulttuurista, maistuvista herkuista ja kiehtovista käyntikohteista. Matkalla tutustutaan Joensuuhun opastetulla kierroksella sekä Pohjois-Karjalan museo Hilmassa. Trooppiseen tunnelmaan päästään Botanian perhos- ja tapahtumapuutarhassa. Matkan kohokohtana maailmankuulu musikaali My Fair Lady Joensuun kaupunginteatterissa. Majoitus uusitussa Original Sokos Hotel Kimmelissa Pielisjoen rannalla.

Matkaohjelma
1. matkapäivä
Bussimatka Joensuuhun, jonne saavuttua nautitaan maittava lounas. Lounaan jälkeen alkaa noin tunnin opastettu kiertoajelu – Puun ja virran kaupunki – Joensuu. Kierroksen aikana matkailuopas kertoo Joensuun kaupungin synnystä ja 1800-luvun kaupungin kehitykseen vaikuttaneista henkilöistä kuten kuuluisista kauppaneuvoksista. Joensuun ydinkeskustan arkkitehtuuriin kuuluu helmiä 1800-luvun empire-, nikkari- ja uusrenessanssi-tyylin puurakentamisesta, kansallisromantiikkaa henkivä Joensuun kaupungintalo sekä Theodor Deckerin suunnittelema nykyinen Taidemuseon rakennus vuodelta 1894. Myös muut Joensuun arkkitehtoninen mielenkiintoiset rakennukset kuten Joensuu Lighthouse, Metla-talo ja Joensuu Areena tulevat tutuiksi. Opastus sisältää tosiasioita ja tarinoita Joensuusta ja joensuulaisista eilen, tänään ja huomenna.

Kierroksen jälkeen opastettu vierailu Pohjois-Karjalan museo Hilmassa, joka on Joensuun torin laidalla kulttuuri- ja matkailukeskus Carelicumissa toimiva Pohjois-Karjalan alueellinen vastuumuseo. Perusnäyttelyissä esitellään Pohjois-Karjalan ja osittain myös Laatokan Karjalan alueiden historiaa ja kansanperinnettä. Siirtyminen bussilla Botaniaan.

Botania, troppinen perhos- ja tapahtumapuutarha. Aluksi opastettuna ja sen jälkeen omaa aikaa tutustua puutarhan kasvihuoneisiin, ulkopuutarhaan, kalalampeen ja perhosiin, jotka asustavat Botanialla vain kesäaikaan. Siirtyminen bussilla hotellille.

Majoittuminen Original Sokos Hotel Kimmel.

2. matkapäivä
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Aamupäivä omatoimista aikaa tutustua Joensuun keskustaan, toriin ja Taitokortteliin.
Taitokortteli on Joensuun keskustassa toimiva matkailu-, käsityö- ja kulttuurikortteli. Vuosien varrella Taitokorttelista on muodostunut matkailijoiden, kaupunkilaisten, käsityön ammattilaisten ja harrastajien keskus. Monipuolinen tarjonta koostuu kahvilan, myymälöiden ja taitokeskuksen palveluista. Alueella järjestetään korkeatasoisia näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia. Viihtyisä ympäristö ja vanhan puutalokorttelin tunnelma kutsuvat viettämään aikaa ympäri vuoden ainutlaatuisessa miljöössä keskellä kaupunkia.

My Fair Lady musikaali
My Fair Lady on todellinen klassikko, josta on nähty lukemattomia tulkintoja. Siinä on myös sen voima, kun jokainen aika voi kirjoittaa tarinan uudelleen. Musikaalin laulut ovat kaikille tuttuja: Voi kun se olis mukavaa! (Wouldn’t It Be Loverly), Lykky mukana (With A Little Bit of Luck), Olisin tanssinut aamuun (I Could Have Danced All Night) ja My Fair Lady on myös pukudraaman ystävien unelma; on hevoskilpailuja ja tanssiaisia, joten luvassa on myös silmiä hivelevän kauniita kohtauksia.
Joensuun kaupunginteatterin Eliza Doolittlen roolissa vuorottelevat upeaääniset Maria Karhapää, Regina Launivuo ja Suvi-Maaria Virta ja vannoutuneen poikamiehen, Higginsin roolissa vuorottelevat Joni Kuokkanen ja Petteri Rantatalo. Musikaalin lauluja ja tansseja rytmittävässä 5-henkisessä orkesterissa on mukana opiskelijoita Joensuun konservatoriosta.
Esityksen väliajalla Teatteriravintolassa kahvi / tee ja kahvileipä.
Esityksen kesto on noin 2 t 40 min.

Esityksen päätyttyä lähtö paluumatkalle.

Hintaan sisältyy

  • bussikuljetukset ohjelman mukaisesti
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • aamiainen hotellisssa
  • puolihoito sisältäen kaksi lounasta
  • sisäänpääsymaksut Pohjois-Karjalan museo Hilmaan ja Botania trooppiseen tapahtumapuutarhaan
  • opastettu kiertoajelu Joensuussa sekä opastukset Pohjois-Karjalan museo Hilmassa ja perhos- ja tapahtumapuutarha Botaniassa,
  • lippu My Fair Lady -musikaaliin Joensuun Teatterissa
  • väliaikakahvi / -tee makealla kahvileivällä teatterin ravintolassa