Senjan saari ja Lofootit 7 pv

Lofootit 2021

Pohjois-Norja lumoaa maisemillaan – Senjan saari puolestaan dramaattisilla vuorenhuipuillaan. Lofooteilla tutustutaan oppaan johdolla paikalliseen eloon sekä saarien historiaan. Lofoottien saaristo on tunnettu mahtavista maisemistaan; lumihuippuisista ja violeteista tuntureista, kristallinkirkkaista vuonoista, turkoosista merestä ja idyllisistä kalastajakylistä. Matkaan sisältyvät lauttamatkan aikana ehtii bongaamaan jopa valaita! Senjan vuoristoiset maisemat kuuluvat Norjan ja ehkäpä koko maailman upeimpiin.  Lofoottien saariryhmä vuonoineen ja vuorineen hurmaa takuulla matkailijan kuin matkailijan.


1. matkapäivä
Bussimatka Leville.
Majoitus Break Sokos Hotel Levi. Päivällinen hotellissa.

2. matkapäivä
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Hotellilta lähtö klo 8.30.
Bussimatka Senjan saarelle, jonne saavutaan noin klo 16.00. Senja on Norjan toiseksi suurin saari ja sen sanotaankin olevan Norja pienoiskoossa.
Majoitus Mefjord Brygge. Päivällinen hotellissa.

3. matkapäivä
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Lähdemme kohti Gryllefjordin kalastajakylää. Andfjordin vuono ylitetään lautalla. Tämä lauttamatka on kutsumanimeltään Whale Route -valasreitti johtuen siitä, että matkalla on hyvät mahdollisuudet nähdä valaita. Lahtivalaat, kaskelotit, miekkavalaat ja pallopäävalaat oleskelevat vuonon syvänteissä. Lauttamatka kestää reilun tunnin. Lautalla on kahvila. Andenesin kalastajakylään saapumisen jälkeen jatketaan Andøyn saaren länsirannikon tuulille altista tietä pitkin etelään. Pysähdytään kuvaustauolle Bleikiin, yhdelle Pohjois-Norjan hienoimmista, arktisten surffaajienkin suosimista, hiekkarannoista. Jatketaan etelään perinteisten kalastajakylien halki ja keskellä saarta olevan suuren suoalueen läpi Norjan suurimmalle saarelle Hinnøyalle. Hinnøyalta jatketaan Langøyan saarelle, joka puolestaan on Norjan kolmanneksi suurin. Majoittuminen Svolvaeriin. Scandic Destination Svolvær. Päivällinen hotellissa.

4. matkapäivä
Aamiainen. Koko päivä aikaa Lofooteilla. Aamiaisen jälkeen lähdetään tutustumaan Lofoottien luontoon ja nähtävyyksiin oppaamme johdolla. Kierroksen aikana ihastellaan Lofoottien kaunista luontoa ja tutustutaan idyllisiin kalastajakyliin ja satamiin. Valokuvaustaukoja pidetään pitkin päivää. Matkalla Svolvaeriin pysähdytään myös Bøstadin kylässä sijaitsevaan Viikinkimuseoon. Museoon on rakennettu arkeologisten löytöjen perusteella muinainen päällikön talo, jossa esitellään elämää viikinkien aikaan. Majoitus Svolvaerissa. Scandic Destination Svolvær. Päivällinen hotellissa.

5. matkapäivä
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Matka jatkuu Ruotsin puolelle kohti Björklidenia.
Majoitus hotell Fjället. Hotellilta on upeat näkymät U-kirjaimen muotoiselle vuoristolaaksolle Lapportenille. Päivällinen hotellissa.

6. matkapäivä
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Lähtö kotimatkalle paikallista aikaa klo 10.00. Bussimatka Leville.
Majoitus Break Sokos Hotel Levi. Päivällinen hotellissa.

7. matkapäivä
Aamiainen ja huoneiden luovutus. N. klo 8.00 lähtö kotimatkalle.

Hintaan sisältyy (bussimatka)

  • bussikuljetukset Pohjolan Matkan bussilla matkaohjelman mukaan
  • majoitus kahden hengen huoneessa
  • aamiaiset ja päivälliset majoituspaikoissa
  • oppaan palvelut Norjassa
  • ohjelmassa mainitut lauttamaksut
  • sisäänpääsymaksu Viikinkimuseoon