Puolen Suomen joukkue Pohjolan Matkassa

Ammattina matkailu Kotimaa Pohjolan Matkassa
Oulun Kärppien joukkueet matkaavat ympäri Suomea Pohjolan Matkan kyydissä. Yhteistyö on kestänyt jo vuosia, ja pääsevätpä myös kuljettajat välillä maistamaan mestaruushuumaa.

Kuljettajasta tulee osa joukkuetta

Pohjolan Matka

Oulun Kärppien liigajoukkue on tunnettu pitkästä menestyksestään, jonka yhtenä taustatekijänä on seuran laadukas juniorityö – pelaahan liigapeleissä useita seuran omia kasvatteja.

Menestys opitaan varhain: Suomen mestaruuksia on niin A- kuin B-junioritasollakin aivan viime vuosilta.

Kun pohjoisen oma pääsarjajoukkue etäisyyksien ja tiiviiden aikataulujen vuoksi turvautuu pelimatkoillaan lentokoneeseen, kulkevat kärppäjuniorit Pohjolan Matkan kyydissä.

– Viimeiset kuusi vuotta olen itse juniorijoukkueiden kanssa kulkenut Pohjolan Matkan linja-autoilla ja erittäin hyvin on yhteistyö sujunut, kertoo Oulun Kärppien B-juniorien joukkueenjohtaja Mika Luusuanniemi.

Tuhansia ajokilometrejä

Kärppäjoukkueet ovat tuttu näky Suomen kaupungeissa, kun mustavalkoiset juniorijoukkueet käyvät taistelemassa voitosta muiden kiekkokaupunkien kanssa.

Pelimatkoilla riittää istuttavaa, kun kaikkiaan vierasotteluihin – SM-sarja ja playoffit mukaan lukien – kuljetaan jopa yli 17 000 kilometriä vuodessa.

– Kuljettaja viettää niin paljon aikaa joukkueen kanssa, että hänestä tulee osa joukkuetta, ja hän on myös yksi aikuinen lisää katsomassa poikien perään. Sen takia on ollut erittäin hienoa, että Pohjolan Matkalta on saatu juuri oikeanlaista palvelua myös tässä suhteessa, Luusuanniemi jatkaa.

Kuljettajat mukana juhlimassa mestaruuksia

Kiekkojunnujen kuljettaminen on mielenkiintoista hommaa, kun läppä lentää ja maisemat vaihtuvat. Kärppien joukkueenjohtaja on hyvin tyytyväinen Pohjolan Matkan kuljettajien ammattitaitoon ja kykyyn sopeutua:

– Yhteistyön mittaan ollaan saatu joukkueille omat vakikuljettajat, joista ei haluta missään tapauksessa luopua. Kauden mittaan kuljettaja nousee arvoon arvaamattomaan, kuuluuhan kilpaurheiluun hitunen taikauskoa ja reilusti hurttia huumoria.

– Eräänä keväänä kävi niin, että vakikuljettaja joutui olemaan poissa, kun play-offit alkoivat. Kun pelit sujuivat tuuraavan kuljettajan kanssa, ei häntä enää haluttu vaihtaa pois. Lopulta tuuraava kuljettaja pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta joukkueen kanssa.

Myös alkuperäisen vakiokuljettajan osalta tarina päättyi onnellisesti: seuraavana keväänä oli hänen vuoronsa päästä nauttimaan SM-kullan mukanaan tuomasta huumasta.

Lue myös minkälaisia tilanteita identtiset kaksoset aiheuttava Pohjolan Matkan busseissa 

Teksti: Antti Sevänen