Matkakohteena Venäjä

Matkakohteena Venäjä


Yleistä Venäjästä

Venäjä on todellinen kulttuurin ja nähtävyyksien aarreaitta. Karjalan Kannaksen pittoreskit kaupungit, Karjalan Tasavallan historialliset kohteet ja Pietari – yksi maailman kaunein kaupunki tarjoavat jokaiselle matkustajalle jotain ympäri vuoden. Opastetut bussimatkat vievät perille helposti ja luotettavasti, Pohjolan Matkan bussilla totta kai! Omatoimiset junamatkat Allegrolla Pietariin tuovat tämän viiden miljoonan asukkaan metropolin helposti saavutettavaksi. Junamatka Helsingistä Pietariin taittuu reilussa kolmessa tunnissa ja raja- sekä tullitarkastukset hoidetaan sujuvasti raiteilla matkan aikana. Suunnittelemme ja toteutamme ryhmille bussimatkat Venäjälle, omatoimiset ja ryhmämatkat junalla Pietariin luotettavasti, vankalla ammattitaidolla. Jos toiveenasi on ryhmämatka Venäjälle – kerro toiveesi – me toteutamme sen!

Karjalan Tasavalta

Kuva: Vanha Valamo/Pixabay

Pohjolan Matkan bussilla ryhmämatkalla tutustut Karjalan Tasavallan historiallisiin kaupunkeihin turvallisesti ja helposti. Laatokan pohjoisrannoilta aina Vienanmerelle asti ulottuvalla alueella on lukuisia suomalaisille tuttuja matkakohteita, kuten Tasavallan pääkaupunki Petroskoi sekä Laatokan rannalla sijaitseva Sortavala. Keskellä Pohjois-Laatokkaa sijaitseva Valamon saaristo on itsessään valloittava nähtävyys. Saariston päänähtävyys on kuitenkin itse Valamon saari, joka on tunnettu ortodoksisesta Laatokan Valamon luostaristaan. Saaren kaunis luonto ja rauhaisa tunnelma mykistyttää ja on kuin luotu hiljaista ja mietiskelevää munkkielämää varten. Nämä kaikki ovat oivallisia kohteita, kun suunnitellaan ryhmämatkaa Karjalan Tasavaltaan.  Bussimatka Karjalan Tasavaltaan voi viedä sinut myös Pitkärantaan, Kostamukseen tai vaikka Vienanmeren rannoille, jossa voit katsella ja kuunnella maitovalaiden elämää. Karjalan Tasavalta on todellakin luonnon ja kulttuurin kohtauspaikka!


Karjalan Kannas

Kuva: Solovetski/Pixabay

Karjalan Kannas pursuaa kaikenlaista nähtävää, joten ryhmämatka Karjalan Kannakselle on elämys! Lukemattomat taistelupaikat, luonnonkauniit rannat, metsät ja niityt, sekä suomalaisen kulttuurin maamerkit täyttävät Karjalan Kannaksen kylät ja kaupungit. Kannaksen tunnetuin kaupunki lienee Viipuri, joka tarjoaa vierailijoilleen historiaa, kulttuuria ja elämyksiä. Alvar Aallon suunnittelema kirjasto on tunnustettu rakennustaiteelliseksi mestariteokseksi kaikkien niiden silmissä, jotka arvostavat modernia taidetta. Viipurin Eremitaasin moderni rakennus taas kätkee sisäänsä erilaisia näyttelyitä suoraan Pietarin Eremitaasin kokoelmista. Vanhankaupungin kujilta löytyy kahviloita ja mielenkiintoisia pikkupuoteja unohtamatta tunnettua Pyöreää Tornia ja kauppahallia. Bussimatkalla voit nähdä myös kauniin Käkisalmen, joka on Karjalan vanhimpia kaupunkeja. Käkisalmen linna, kapeat vesiväylät ja vanhat suomalaisrakennukset antavat kaupungille omaleimaisen, kauniin ilmeen. Kauniita maisemia on täynnä myös Terijoen kaupunki, joka lepää Suomenlahden rannalla, pitkien hiekkarantojen syleilyssä. Terijoen rannat ja upeat, vanhat pitsihuvilat osuvat monen bussimatkan reitin varrelle, ja onkin oiva pysähtymispaikka lounaalle tai vaikka useammaksi päiväksi. Lähde seuraavaksi ryhmämatkalle Karjalan Kannakselle!

Pietari

Kuva: Pietari/Pixabay

Nevan rantoja kiertävää Pietaria pidetään yhtenä maailman kauneimmista kaupungeista. Sanotaan, että Pietarissa on yksi museo, joka on avoinna ympäri vuorokauden – se on kaupunki itse! Pietari on yksi suomalaisten suosituimpia ryhmämatkakohteita.  Pietarista löytyy jokaiselle jotain. Kulttuuritarjonta on valtaisa: konsertteja, oopperaa, balettia, sirkusta, taidetta, loisteliaita palatseja ja yli 100 museota. Myös urheilufaneille löytyy iso määrä tarjontaa. Zenit (jalkapallo), SKA (jääkiekko) ja Spartak (koripallo) edustavat kaikki Euroopan huipputasoa. Pohjolan Matkan bussimatkalla pääset tutustumaan kaupungin tarjontaan helposti, luotettavan kuljettajan kyydissä; ryhmämatka on kätevin tapa tutustua Pietariin. Junamatkat räätälöimme toiveiden mukaan, matkustit sitten yksin, tai osana isompaakin ryhmää. Pietariin on helppo ihastua!

Muu Venäjä

Kauempanakin Venäjällä on lukuisia mielenkiitoisia matkakohteita. Historiaa huokuva, Olhavajoen varrella sijaitseva Novgorod ihastuttaa kulttuuriperinnöllä ja johdattelee vierailijat Venäjän historian alkulähteille. Lukuisat kirkot, sekä Kremlin muuri museoineen ovat kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä. Mainittavia kohteita on myös mielenkiintoinen puuarkkitehtuurin museo, jossa erilaiset kirkot ja talonpoikaistalot muodostavat katuja ja kierrosta höystää venäläiset kansansadut.

Moskova, Venäjän suurin kaupunki ei jätä matkailijaa kylmäksi. Kaupunki tarjoaa kaiken mitä matkailija voi vain kuvitella. Kreml ja Punainen tori museoineen aivan kaupungin ytimessä tuovat historian keskelle vilkasta miljoonakaupunkia, lukuisat tavaratalot houkuttelevat vierailijoita maailman huippumerkeillä ja maailmankuulu Bolshoi-teatteri tarjoaa kuuluisaa venäläistä balettia kulttuurinälkäisille. Tolstoi-junalla pääset tänne vastakohtien kaupunkiin helposti ja vaivattomasti. Löydämme parhaat vierailukohteet niin urheilumatkalaisille kuin kulttuurimatkoja harrastaville yhdistyksillekin. Niin Moskovaan kuin muuallekin Venäjälle pääset Pohjolan Matkan ryhmämatkalla.

Allegrolla hotellimatkalle Pietariin – taideaarteiden ja shoppailijan paratiisi Pietari on vain junamatkan päässä!

Pietarissa on uskomattoman paljon nähtävää mm. arkkitehtuurin, taiteen ja kulttuurin saralta. Ostosmatkailijalle on tarjolla keskustassa useita merkkiliikkeitä ja isoja ostoskeskuksia. Nopealla Allegro-junalla voit tutustua Pietariin milloin sinulle sopii ja majoittua laadukkaasti. Valitse mieleisesi matkapäivä sekä hotelli ja rakenna omanlaisesi matka Pietariin.

Esimerkkihintoja junapaketeista Pietariin    

HotelliAlue 1
Helsinki
Pasila
Alue 2
Lahti
Alue 3
Kouvola
Alue 4
Vainikkala
Dostoevsky  ****alk. 158 €/hlöalk. 136 €/hlöalk. 126 €/hlöalk. 117 €/hlö
Original Sokos Hotel Olympia Garden ****alk. 169 €/hlöalk. 152 €/hlöalk. 142 €/hlöalk. 134 €/hlö
Solo Sokos Hotel Vasilievsky ****alk. 169 €/hlöalk. 152 €/hlöalk. 142 €/hlöalk. 134 €/hlö
Solo Sokos Hotel Palace Bridge *****alk. 199 €/hlöalk. 178 €/hlöalk. 169 €/hlöalk. 159 €/hlö
M-Hotel ***alk. 159 €/hlöalk. 141 €/hlöalk. 136 €/hlöalk. 128 €/hlö

Yllä olevat hinnat ovat voimassa toistaiseksi, ja ne ovat alkaen-hintoja vuodelta 2020 ennen koronaa. Matkailun elpyessä ja Venäjän matkailun avautuessa hinnat tarkistetaan. Muutoinkin hinnat tarkistetaan aina varausvaiheessa mm. hotellihintojen, valuuttakurssimuutosten ja junalippujen kysyntäpohjaisen hinnoittelun takia. HUOM! Eri junavuoroilla hinnoittelu vaihtelee mm. kysyntätilanteen mukaan.

Hintaan sisältyy
– junamatkat Allegro-junalla 2. luokassa
– kaksi yötä valitussa hotellissa kahden hengen huoneessa 
– aamiaiset

Lisämaksusta
– Venäjän viisumi
– H1-huone hotellissa
– transfer-kuljetukset juna-aseman ja hotellin välille
– opastetut kiertoajelut, retket ja vierailut
– hotellin rekisteröintimaksu


Hotellitiedot 

Hotel Dostoevsky ****
Vladimirski prospekti 19
Puh. + 7 812 331 32 00
Dostoevsky-hotelli sijaitsee ainutlaatuisella arkkitehtuurisesti historiallisella alueella Pietarissa. Viiden minuutin kävelymatkan päässä hotellista on Pietarin pääkatu Nevski prospekt, jonka varrella sijaitsee kaupungin kuuluisimpia nähtävyyksiä. Hotelli yhdistää ainutlaatuisella tavalla historian lumon ja korkeatasoiset nykyaikaiset mukavuudet.

Original Sokos Hotel Olympia Garden ****
Bataisky pereulok, 3A, 190013 St. Petersburg
Puh. +7 812 335 2270
348 huoneen hotelli sijaitsee rauhallisessa puistossa kaupungin historiallisen kadun, Moskovsky prospektin varrella, keskustaan (2 km). Hotelli on lähellä Tehnologichesky Institut -metroasemaa ja 7 km päässä Suomen rautatieasemalta. Original Sokos Hotel Olympia Garden tarjoaa pohjoismaista vieraanvaraisuutta ja laatua Pietarissa. Hotelli on erinomainen valinta ryhmä- ja kokousmatkailijoille. Hotellissa on monipuoliset kokoustilat. Kaikki huoneet ovat uudenaikaisia, raikkaita ja hyvin varustettuja.

Solo Sokos Hotel Vasilievsky ****
V.O. 8 Liniya 11-13, 190034 St Petersburg
Puh. +7 812 335 2291
Hotelli sijaitsee rauhallisella Vasilin saarella, josta on lyhyt kävelymatka moniin Pietarin päänähtävyyksiin. Hotelli on lähellä Vasiliastrovskaya-metroasemaa. Hotellissa on useita eri tyyppisiä, yksilöllisesti sisustettuja huoneita, ranskalais-venäläinen ravintola, viihtyisä aulabaari, irlantilainen pubi, 2 kokouskabinettia, autotalli sekä kuntosali ja saunaosasto.

Solo Sokos Hotel Palace Bridge *****
V.O. Birzhevoi pereulok 2–4 (Vasily Island), 199004 St. Petersburg
Puh. +7 812 335 2200
Solo Sokos Hotel Palace Bridge on täysin uudentyyppinen kylpylähotelli, joka kutsuu nauttimaan hemmottelevista hoidoista ja rentoutumaan rauhallisessa ympäristössä. Pietarin historiallisessa keskustassa, Vasilin saarella sijaitseva kylpylähotelli on täydellinen paikka irrottautua kiireestä ja kaupungin melusta sekä astua ainutlaatuiseen wellness-maailmaan. Solo Sokos Hotel Palace Bridge on kansainvälisen tason kokoushotelli, joka yhdistää rentoutumisen ja kokoustamisen täysin uudella tavalla.


M-Hotel ***
22/2, Sadovaya st., St Petersburg, Russia
Puh. +7 812 441-83-83
M-Hotel sijaitsee Pietarin kultaisen kolmion alueella vain 100 metrin päässä Aleksanterin teatterista. M-Hotellin huoneet ovat valoisat ja huoneissa on taulu-tv, vedenkeitin ja työpöytä. Kylpyhuoneissa on hiustenkuivaaja, tohvelit ja kylpytuotteita. Buffet-aamiainen tarjoillaan hotellin kahvilassa, josta on saatavilla myös eurooppalaista ja venäläistä ruokaa. Hotellin palveluihin kuuluu 24h-vastaanotto ja ympärivuorokautinen vartiointi. Lähin metroasema on vain 2 minuutin kävelymatkan päässä M-Hotellista.

Kysy myös muita Pietarin hotelleja!

Viisumi
Viisumiin hankintaan on hyvä varata vähintään 2 viikkoa.

Postikulut
Viisumeista 12 €/lähetys

Palvelumaksu
15 €/varaus


Viisumipalvelut kauttamme Venäjälle

Me Pohjolan Matkassa hoidamme niin yksittäisille matkailijoille kuin ryhmillekin viisumipalvelut Venäjälle. Meiltä saat kertaviisumit, ryhmäviisumit ja monikertaviisumit. Viisumeja voidaan hakea erikseen tai osana Venäjälle tehtävää juna- tai ryhmämatkapakettia.Alta löydät mielenkiintoisia ryhmämatkaesimerkkejä Venäjälle – eri pituisia, eri teemoilla ja eri kohteisiin. Tutustu esimerkkeihin ja kysy meiltä lisää!

Pietari

Karjalan Kannas

Muu Venäjä