Vaasa, Uumaja ja merenkurkku 3 pv

Kuva: Pixabay

Matkaohjelma
1. matkapäivä

Bussimatka Vaasaan, johon tutustuminen aloitetaan kiertoajelulla sekä Strömsön vierailulla. Strömsö on suuren suosion saavuttanut televisiossa pyörivä lifestyle-ohjelma. Strömsössä kaikki onnistuu aina hyvin, ja askareet sujuvat leppoisan mukavasti. Strömsö-ohjelman kuvauspaikkana toimiva idyllinen huvila on oikeasti olemassa ja löytyy Vaasasta. Vuonna 1852 rakennettuun huvilaan pääsee tutustumaan opastetuilla kävelykierroksilla ja erikseen varattavilla ryhmävierailuilla. Sen ympäristö uimarantoineen on kaupunkilaisten ja turistien suosittu kohtauspaikka. Vierailu Strömsössä tapahtuu aina oppaan johdolla ja kestää tunnin. Strömsö sijaitsee Västervikissä, noin 10 kilometriä Vaasan keskustasta. Majoitus Vaasan keskustassa, mahdollisuus illalliseen.

2. matkapäivä
Toisena päivänä valittujen matkapäivien laiva-aikataulujen salliessa voidaan tehdä esimerkiksi päiväretki Uumajaan. Retkipäivän aamuna aamiainen hotellissa, jonka jälkeen siirtyminen satamaan. Wasalinen uusi Aurora Botnia lähtee päivän aikataulun mukaan Uumajaan, minkä jälkeen opastettu kiertoajelu sekä omaa aikaa maissa – aikataulun ja ohjelman suunnitteluun vaikuttaa laivan aikataulu. Aurora Botnia lähtee illalla takaisin Vaasaan. Yöpyminen hotellissa. Kokopäiväretken vaihtoehtona tehdä myös päiväristeily, jossa ei maissakäyntiä. Mahdollisuus myös yöpymiseen Uumajassa.

3. matkapäivä
Aamiainen hotellissa, jonka jälkeen lähtö opastetulle saaristokierrokselle. Kierroksella tutustutaan Raippaluodon kylään ja käydään kirkossa, joka on torniton pitkäkirkko vuodelta 1781. Kirkon sisällä kävijöitä hämmästyttävät huomattavasti etelään päin kallellaan olevat seinät. Matka jatkuu kohti Svedjehamnia, jossa tutustutaan alueeseen ja käydään Saltkaret –näköalatornissa, josta on mahtava näkymä moreenisaaristoon, joka on todiste jääkauden valtavasta voimasta Merenkurkussa. Tutustutaan myös Södra Vallgrundin kylään ja siellä vieraillaan Sommaröhallenissa. Siellä on myynnissä lähes 80 saariston ja lähiseudun käsityöläisen tuotteita. Matka jatkuu vielä Sommarösundin viehättävälle lahdelle, joka ennen oli veneiden suojattu läpikulku ja nyt, johtuen maankohoamisesta, idyllinen, mutta matala lahti. Lounas nautitaan Raippaluodon sillan kupeessa ravintola Bernyssä. Lounaan jälkeen bussimatka lähtöpaikkakunnille.

Hintaan sisältyy:

  • bussikuljetukset matkaohjelman mukaan
  • kahden yön majoitus Vaasassa
  • opastettu kierros Strömsössä
  • laivamatkat Vaasa-Uumaja-Vaasa
  • opastettu kaupunkikierros Uumajassa
  • opastettu saaristokierros Raippaluodossa
  • lounas ravintola Bernyssa Raippaluodossa