Talviloma Saimaalla – Etelä-Karjala kutsuu kylään

Lappeenranta ja Imatra seutukuntineen ovat oivia lomakohteita talvivierailuille aktiiviseen ja rentoon menoon. Lappeenrannan ja Imatran kulttuurianti on runsasta, teattereissa pyörii ohjelmaa moneen makuun ja kylpylöissä vierähtää helposti päivä taikka viikko.

Lappeenrannan linnoituksessa aikaa vietetään museoiden lisäksi kahviloissa, joissa maistuu suussa sulavat leivonnaiset ja mieltä lämmittää kupillinen kuumaa. Imatrankosken hulppea uoma ja vierellä ylpeästi komeileva Valtionhotelli ovat näkemisen arvoisia myös talvivalaistuksessaan. Vapaana virtaavassa Vuoksessa voit kuivapuvussa kelluessa laskea tähtiä, Rautjärvellä savusaunan lämmössä pehmentää tahtia ja Imatran Ukonniemessä ensilumenladulla työntää vauhtia.

Hugon savusaunat Rautjärvellä


Lappeenrannan lähistöllä voi virittäytyä joulun tunnelmaan tunnelmallisella Pulsan asemalla, Rautjärven Hiitolanjoella retkeillä koskien välillä ja Tuhannen Tarinan Talossa rentoutua maatilamatkailun parissa. Salpalinjan Hovissa voi majoittua lempikouluaineen mukaan somistetussa huoneessa ja Hotelli Lähteen päiväkylpylässä virkistäytyä lähteessä. Imatran Kylpylä tarjoaa puitteet kunnon kylpylälomaan, kun taas uudistuneessa Original Sokos Hotel Lappeessa keskitytään kaupunkilomaan. Saimaan rantojen ja aaltojen lisäksi Etelä-Karjala kätkee sisäänsä useita helmiä kaupunkikeskustojen Lappeenrannan ja Imatran ulkopuolella. Aloitatpa kierroksen etelästä tai pohjoisesta niin maisemat ovat taatut. Savitaipaleen upeiden nähtävyyksien, näyttävän graniittikirkon, Hakamäen museoalueen ja kenraali Suvorovin rakennuttaman Kärnäkosken linnoituksen lisäksi Savitaipaleella kannattaa tutustua Saimaa UNESCO Global Geopark -verkoston retkeilykohteisiin. Retkelle voi suunnata lintutornille tai Kuolimo-järvelle. Vierailu Taipalsaarelle puolestaan antaa aavistuksen siitä, kuinka luonto hemmottelee kulkijaa ainutlaatuisilla ja vaihtelevilla maisemilla. Puolet Taipalsaaresta onkin Saimaata, joka houkuttelee ulkoilijaa retkeilyreitteineen ja leiripaikkoineen.

Lappeenrannan linnoitus talviasussa


Ruokolahdella Creative Kaiku johdattaa seikkailijat tutustumaan mystiseen metsään – suosittelemme muun muassa retkeä Kummakivelle. Kuulet tarinoita menneistä ajoista, luonnon ihmeistä ja nykypäivästä. Rautjärvellä näkemisen arvoisia kohteita ovat Hiitolanjoen lisäksi Haukkavuoren kaunis näköala- ja rajapaikka, joka on myös suosittu perheiden retkikohde. Piipahda Parikkalaan, Etelä-Karjalan pohjoisimpaan kuntaan, jossa päänähtävyys on ehdottomasti jopa pelottavaksi luonnehdittu Parikkalan patsaspuisto. Luumäeltä, Savitaipaleen, Taipalsaaren, Ruokolahden, Rautjärven, kautta Parikkalaan matkaa kertyy vain noin 200 kilometriä.

Talven jälkeen kevät puhkeaa kukkaan ja jääriitteen sulettua Emma ja Charlotte lähtevät matkaan. Vuoksen kalastuspuistossa lohet narrataan vapaan ja Lappeenrannassa rakuunaratsukot kopsuttelevat linnoituksen mukulakivikatuja. Mökkikausi jatkuu ja saunalautat lämpenevät. Kaikilla aisteilla ja kaikkina vuodenaikoina –  Saimaalla nähdään.

Suunnittele lomasi osoitteessa gosaimaa.com.