Tahko – matkailukeskus, joka tarjoaa jokaiselle jotakin

Tervetuloa Tahkolle, yhteen Suomen vetovoimaisimmista matkailukeskuksista! Tahkon alue on kasvanut ja kehittynyt valtavasti – toinen toistaan kauniimpia mökkejä ilmestyy jatkuvasti, hotellikanta uusiutuu ja lisääntyy, erilaisia uuden ajan matkakohteita – kuten metsäkylpylä Lähde – ilmestyy alueelle. Tahkolla on tekemisen meininki. Täällä viihtyvät lomallansa niin aikuiset pariskunnat, lapsiperheet, yritysporukat kuin senioriryhmätkin – puhumattakaan eri lajien harrastajista. Tahkolle on myös helppo tulla, se on keskellä kaikkea. Seuraavissa kappaleissa kerromme tarkemmin, miksi sinunkin kannattaa tulla Tahkolle.

Mikä tekee Tahkosta vetovoimaisen?

Tahkolla ymmärretään, mitä matkailija arvostaa. Erinomaisesti hoidetut rinteet, laadukkaat majoitus- ja ohjelmapalvelut sekä monipuoliset tapahtumat varmistavat, että Tahkolla viihtyvät niin perheet, ystäväporukat kuin yritysvieraatkin. Keskeisen sijaintinsa ansiosta Tahko on helposti saavutettavissa mistä päin Suomea tahansa. Tahkolle saapuva huomaa, että alueella kaikki on kompaktisti pieneltä alueelta, ja kohteet ovat helposti löydettävissä.

Se, että Tahkolla tapahtuu ja alueelle investoidaan jatkuvasti, lisää alueen kiinnostavuutta. Majoituspuolella viime vuonna päivänvalon näki upeiden maisemien keskellä sijaitseva Panorama Landscape Hotelli, jonka ikkunoista avautuu henkeäsalpaavan kaunis maisema horisonttiin. Hotelliin kuuluu myös rentouttava Metsäkylpylä Lähde, jonka kaikki altaat ja puukiukaiden lämmittämät saunat sijaitsevat ulkosalla.

Viime vuoden uutuuksiin kuuluu myös Tahko Zipline, Suomen pisin vaijeriliuku Tahkon huipulta järven yli. Vaijeriliu’un aikana voi tuntea vauhdin hurman ja vapauden – matkaa taitetaan jopa 50 kilometrin tuntinopeudella ja korkeusero lähtö- ja paluutasanteen välillä on 140 metriä. 

Muista tulevista uutuuksista kannattaa mainita tammikuussa uudistettuna avattu legendaarinen Piazza-ravintola sekä tämän vuoden loppuun mennessä valmistuva Break Sokos Hotel Tahkon uudistus.

Tahkolla on panostettu paljon luontoon ja siellä liikkumiseen, ja myös näitä kohteita on viime vuosina uudistettu. Alueella liikkuessaan kannattaa käydä katsomassa esimerkiksi Tahkon Näköalatorni, Huutavanholman luonnonsuojelualueen reitistö, Tahkolla sijaitsevat Suomen pisimmät portaat, Mäkiaution rotko sekä Nallelaavu.


Vinkkejä erilaisille vierailijaryhmille Tahkolle

Tahkolle ovat tervetulleita siis aivan kaikki, ja kuten on todettu, jokaiselle löytyy tekemistä ja kokemista. Pyysimme Tahkolta vinkkejä, mitä käyntikohteita alueen asiantuntijat suosittelevat aktiiviselle työn merkeissä kokoontuvalle ryhmälle ja vaihtoehtoisesti bussilla liikkuvalle senioriryhmälle.

Työporukalle vapaa-ajan aktiviteetiksi suositellaan ohjattua safaria moottorikelkalla tai E-fatbike -retkeä pyörällä Pehkuun, jossa nautitaan lounasta. Tämän jälkeen hurautetaan rinne alas Tahko Ziplinella. Upeaa elämystä voi jatkaa Tahkon tislaamokierroksella, jonka jälkeen suunnataan Metsäkylpylään ja ruokailemaan johonkin Tahkon upeista ravintoloista.

Senioriryhmälle päiväretkenä toimii ohjelma, jossa aamiaisen jälkeen ajetaan bussilla Sääskiniemen päähän, josta lähtee laiva Aholansaareen. Aholansaaressa vuorossa on opastettu kävelykierros Paavo Ruotsalaisen jalanjäljillä, jonka jälkeen syödään herkullinen lounas Aholansaaren ravintolassa. Aholansaaren kierroksen jälkeen ajetaan päivätansseihin tislaamoravintola Hophaus Tahkoon. 


Ryhmävinkki syksylle 2024

Tahkolla tapahtuu ympäri vuoden. Tapahtumia löytyy perhebingosta ja pihvikurssista aina Tahko MTB -maastopyöräilykisoihin tai vetouistelun SM-kisoihin. Näin keväällä ryhmien katseet suuntautuvat jo syksyyn, ja pyysimmekin Tahkon myynti- ja markkinointipäällikköä Sanna-Mari Niirasta kertomaan, mihin hän veisi ryhmän syksyllä 2024 Tahkolla – ja hän nimeääkin nopeasti oman suosikkinsa: ”Ehdottomasti Tahkon Ruskaviikoille! Tekemistä riittää ma-su ja luonto on upeimmassa väriloistossaan lokakuun alussa. Käyttäisin ryhmän ohjatulla patikointiretkellä, jonka jälkeen vuorossa olisivat nokipannukahvit ja makkaranpaisto laavulla. Patikoinnin jälkeen suunnattaisiin metsäkylpylään ja siitä sitten illalliselle. ”


Tule sinäkin Tahkolle – yksin, kaksin tai yhdessä ryhmän kanssa. Lisätietoja Tahkon kohteista saat täältä ja ryhmätarjouksen kuljetuksineen, majoituksineen ja oheispalveluineen voit pyytää Pohjolan Matkasta täältä.