KESÄMATKA RYHMILLE: Kamarimusiikin lumoa Kajaanissa ja Kuhmossa 12.-13.7.2023

Tällä matkalla valloittavat Kuhmon Kamarimusiikin konsertit, kesäiset kulttuurikaupungit ja tapahtuman tunnelma. Kahden päivän aikana kuullaan eri konserttipaikoissa kolme upeaa konserttia, jotka tarjoavat tunnelmia ja tunteita laidasta laitaan.

Kuva: Kajaanin kaupunki
Kuva: Stefen Bremer
Kuva: Stefen Bremer

Keskiviikko 12.7.

Lähtö aamulla Oulusta / Kuopiosta / Joensuusta / Jyväskylästä.

Bussimatka Kajaaniin.

Klo 12.30 saapuminen Kajaaniin, jossa nautitaan aluksi päiväkahvit.

Kahvittelun jälkeen Kajaanissa opastettu kaupunkikierros ”Veistoksia ja seinämaalauksia”, jonka aikana nähdään myös kaunis jokiranta ja tehdään kävelykierros uudistetussa Rantapuistossa.

Klo 15.00 majoittuminen Original Sokos Hotel Valjukseen.

Klo 17.00 päivällinen hotellin ravintolassa.

Klo 19.00 Kajaanin kirkossa Kuhmon Kamarimusiikin konsertti.

Ohjelmassa kuullaan hyräillyimpiä virsiä, muistelluimpia lauluja, ennenkuulemattomia urkuimprovisaatiota, virtuoottisia viulusooloja. Kolme Kuhmon Kamarimusiikin säkenöivää taiteilijaa vierailevat Kajaanissa – Marzi Nyman soittaa urkuja, Elina Vähälä viulua ja Mari Palo laulaa.

Konsertin kesto noin 1 tunti.

Konsertin jälkeen omatoimista aikaa nauttia kesäisestä illasta Kajaanissa.

Yöpyminen hotellissa.

Torstai 13.7.

Aamiainen hotellin ravintolassa.

Klo 09.10 matka jatkuu Kuhmoon.

Klo 10.40 saapuminen Kuhmoon, kamarimusiikin pääkaupunkiin, jossa tulevana kesänä kamarimusiikki soi teemalla ”Juuret ja siivet”. Päivän aikana kuullaan kaksi konserttia.

Klo 11.00 Kuhmo-talolla konsertti ”Somewhere”.

West Side Storysta tuttu laulu vie herkkään ja koskettavaan tunnelmaan. Konsertissa kuullaan vaikuttava teos pakolaislasten muistolle yhdysvaltalaiselta säveltäjältä Susan Kanderilta sekä Kuhmon Kamarimusiikin kesän säveltäjävieraan Charlotte Brayn Ungrievable Lives -teos jousikvartetille. Brayn sävellys on Kuhmon tilausteos ja samalla Suomen kantaesitys. Konsertin yhteydessä lavalle asetetaan tilataideteos, mikä on tehty pakolaislasten käyttämistä pelastusliiveistä. Tämä konsertti koskettaa varmasti jokaista kuuntelijaa ja toimii omanlaisena terapiana maailman nykytilanteen käsittelemisessä. Konsertin kesto n. 1 tunti.

Klo 12.15 konsertin jälkeen tavataan opas; aluksi Kuhmo-talon esittely ja siirrytään kaunista Rantaraittia pitkin Kamarimusiikkikeskukselle. Reitin varrella nähdään mm. Kuhmon kirkko ja Atalante-kirjasto sekä kuullaan kohteista ja kaupungista oppaan kertomana.

Klo 13.30 kierros päättyy Kamarimusiikkikeskukselle, jossa nautitaan lounas Salakamarissa ja kuullaan kamarimusiikki-tapahtuman esittely.

Klo 15.00 Tuupalan alakoululla konsertti ”Pilvipoutaa”.

Konsertissa on nautittavana aurinkoa ja pilvipoutaa. Ohjelmassa ovat Kaija Saariahon Cloud (Pilvi)-trio ja Haydnin Sun (Aurinko)-jousikvartetto. Saariaho on yksi kansainvälisesti arvostetuimpia suomalaisia säveltäjiä ja viime vuonna hänen säveltämänsä Innocence-ooppera oli yksi puhutuimpia klassisen musiikin tapahtumia Suomessa. Cloud-trio on sävelletty 2009. Saariaho sai inspiraation trion nimeämiseen seuratessaan Ranskan Alpeilla pilvien liikehdintää ja niiden muotoja. Miten eri luonnonelementit voivat olla täydellisiä vertauskuvia; tuttuja muodoltaan ja tyyliltään, ja silti jokainen niistä on omanlaisensa ja uniikki. Joseph Haydn tuli tunnetuksi ”jousikvartetin isänä” kehittäessään sävellystyylin, minkä mukaisesti jousikvartettoja sävellettiin satoja vuosia hänen jälkeensä. Haydnin kädenjälki näkyy edelleen uudessa ja vanhassa kamarimusiikissa. Konsertin kesto n. 1 tunti.

Konsertin jälkeen hetki aikaa nauttia festivaalien tunnelmasta ja oheistarjonnasta sekä alueen kahviloiden ja ravintoloiden antimista.

Klo 17.15 paluumatka lähtöpaikkakunnalle.

Matkapaketin hinta/hlö
265 € Kuopiosta ja Joensuusta //269 € Oulusta // 278 € Jyväskylästä, kun ryhmässä vähintään 30 henkilöä.

Hintaan sisältyy

  • bussikuljetukset ohjelman mukaisesti
  • 1 vrk hotellimajoitus Original Sokos Hotel Valjuksella jaetussa 2-hengen huoneessa
  • hotelliaamiainen yhtenä aamuna
  • päivällinen hotellin ravintolassa
  • keittolounas toisena matkapäivänä
  • kahvit ja suolainen kahvileipä Kajaanissa
  • opastettu kaupunkikierros ”Veistoksia ja seinämaalauksia” Kajaanissa
  • opastettu kävelykierros Kuhmossa ja Kuhmon Kamarimusiikkitapahtuman esittely
  • kolme Kuhmon Kamarimusiikin konserttia (kesto n. 1 h/konsertti)

Ryhmäetu:

Yksi matkapaketti veloituksetta H2:ssa, kun ryhmässä on väh. 30 henkilöä.

Lisämaksusta

  • yhden hengen huone 39 €/hlö/1 vrk/H1
  • lisävuorokausi

Kysy meiltä lisää ja varaa paikat ryhmällesi – ryhmat@pohjolanmatka.fi tai 0201 303 304. Mahdollisuus matkaan myös pienryhmänä tai muilta paikkakunnilta – kysy lisää!